miércoles, 1 de julio de 2020


LÍNIES DE TREBALL DEL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA PER FACILITAR EL TELETREBALL

 

Hoja Informativa en PDF


El Departament ens ha enviat el document amb les línies de treball per implantar el teletreball a l’Administració de Justícia a Catalunya. A finals d’Abril de 2020 van néixer dos projectes que pretenen ampliar la capacitat de teletreball actual de l’administració de justícia davant d’una repetició d’una situació similar a la viscuda:

-        Projecte de Canvi de Perfil de 750 usuaris de l’administració de Justícia. Passaràn de tenir equip fixe de sobretaula a ser un perfil mòbil amb equip portàtil que li permetrà treballar de forma presencial o remota.
-        Jurisdiccions on es desplega aquest projecte: A Gestors i Tramitadors dels Mercantils, Socials, Família i Contenciós-Administratiu.* Els Auxilis Judicials desenvolupen una activitat que requereix presencialitat.

-        Projecte de Virtualització de 3.000 perfils de l’administració de Justícia. S’habilitarà l’accés voluntari per Internet, des de l’equip personal que tinguin a casa, a e-justícia.cat. Aquest projecte es desplegarà a la resta de jurisdiccions on no es desplega el canvi de perfil amb els portàtils

Calendari

-        A partir del 1 de Juliol s’inicia el desplegament de 750 portàtils. 416 portàtils seran entregats en el mes de Juliol, a les jurisdiccions dels Mercantils i Socials i els 334 portàtils restants durant els mesos de Setembre i Octubre, continuant amb les jurisdiccions de Família i Contenciós.
-        La planificació s’ha fet donant prioritat a les jurisdiccions amb major volum d’assumptes i d’activitat i assegurant equilibri territorial.
-        A finals del mes de Juliol, la totalitat de Gestors i Tramitadors de l’Administració de Justícia de les jurisdiccions Mercantil i Socials disposaran de portàtil i, per tant la possibilitat de treballar de forma presencial o remota.
-        En el mes de Setembre s’iniciarà la virtualització dels 3.000 perfils, aplicant els mateixos criteris de priorització que els definits pel Projecte de portàtils (volum/complexitat i abast/territori).

La comunicació que ens han traslladat simplement informa del fet que es canviaran properament els ordinadors de taula d’alguns òrgans judicials per ordinadors portàtils.. Amb aquesta actuació no s’està regulant ni modificant condicions de treball (que òbviament han de ser objecte de la prèvia negociació entre el Departament i els sindicats), sinó simplement incorporant equipament i mitjans tècnics que en un futur proper permetran prestar serveis en la modalitat de teletreball.

El Departament de Justícia ens informa que pel que fa a les sol·licituds de teletreball efectuades en el marc d’allò establert en l’Annex de l’Ordre JUS/504/2020, de 5 de juny, per la qual s’activa la fase 3 del Pla de desescalada de l’Administració de Justícia s’estableix que el teletreball es voluntari i que haurà de ser autoritzat per l’Administració en cada cas concret prèvia petició del responsable funcional de cada òrgan o unitat. En aquest sentit, l’apartat 3.4 estableix un règim d’accés preferent a la modalitat del teletreball per a les persones vulnerables o que hagin gaudit del permís per deure inexcusable per tenir cura de fills menors de 14 anys o persones dependents a càrrec.

El Departament ha rebut en les darreres setmanes diverses peticions de LAJ’s sol·licitant, en base a aquesta previsió normativa, l’autorització de teletreball per a persones del seu jutjat que reuneixen aquest requisit. Òbviament, l’assignació de teletreball només serà possible quan es disposin dels mitjans tecnològics per a què la persona pugui teletreballar d’acord amb les necessitats funcionals i organitzatives de cada servei, unitat o òrgan. A aquests efectes, des de la Sub-direcció General de Recursos Humans i Econòmics i la DGMAJ s’analitzaran conjuntament les peticions que es rebin a través de LAJ’s i fiscals, de conformitat amb les eines tecnològiques disponibles per a cada àmbit i amb les disposicions previstes en l’Annex de l’Ordre JUS/504/2020.

Fase 1. Juliol 2020

Planificació per Partit Judicial i per ordre de desplegament

A partir del 1 de Juliol, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya iniciarà l’entrega de 750 portàtils tal i com es disposa en el Projecte de Canvi de Perfil. 416 portàtils seran repartits en els mes de Juliol, durant 16 dies, entre 12 partits judicials i en un total de 69 òrgans judicials, la totalitat dels Mercantils, 14 i dels Socials, 54, més a l’Oficina de Tramitació Concursal de Barcelona Ciutat.

L’entrega continuarà en els mesos de Setembre i Octubre amb les jurisdiccions de Família i Contenciós Administratiu.
A la resta de jurisdiccions a excepció de Penal es desplegarà el Projecte de Virtualització que també facilitarà el teletreball a partir del mes de Setembre per un total de 3.000 perfils.

Al següent enllaç podeu consultar el document amb el calendari d’aquesta primera fase de desplegament dels portàtils.